top of page

DEFINIM EL TEMPS D'EBULLICIÓ (el segon intent)

  • segonprojecte
  • 17 mar 2016
  • 1 Min. de lectura

La setmana passada, vam intentar definir el temps d'ebullició, però va resultar un intent fallit, degut a un factor que no vàrem tenir en compte: L'ebullició de part de l'aigua del problema.

Podeu contextualitzar-vos llegint l'etrada Definim el temps d'ebullició.


Aquesta vegada, per evitar l'error de la setmana passada, hem realitzat l'experiment amb una quantitat d'aigua molt major, de forma que la quantitat d'aigua que s'evapori sigui menyspreable en relació al volum total.

Per aquest motiu, doncs, hem passat d'un volum de 50mL a 1.000 mL (és a dir, 1 litre d'aigua). Per tant, hem multiplicat per 20 aquest volum.


La quantitat d'stèvia és la mateixa, i el temps d'ebullició junts també, la única diferència, és el temps que caldrà bullir l'aigua abans de poder assecar la mostra per poder-ne pesar la quantitat final de producte. Però aquesta dada no ens afectarà els resultats.


Aquesta vegada, ara sí, obtenem uns bons resultats:

Com podem veure al gràfic, la quantitat d'stèvia que s'extreu augmenta en augmentar el temps d'ebullició, però ràpidament s'estabilitza.


D'aquest gràfic en podem extreure una important CONCLUSIÓ:


La quantitat d'steviol augmenta exponencialment durant el primer minut. Després la quantitat augmenta molt a poc a poc, fins als 3 minuts. A partir d'aquest moment augmenta d'una forma molt petita, tant que gairebé es pot suposar nul·la.

Per aquest motiu, Raonem que el temps que ebullirem l'estèvia a partir d'aquest moment per a una màxima eficàcia serà de no més de 3 minuts

-

 
 
 

留言


Entrades Destacades
Entrades Recents
Arxiu
Etiquetes
Segueix-nos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2023 por MI JARDÍN ORGÁNICO. Creado con Wix.com

bottom of page